ELMS kval 4 Hours Algarve

Kvalifikationen til weekendens første af de to 4 timers løb på Autodromo do Algarve i Portugal blev kørt fredag formiddag.

Vejrmæssigt havde det været en meget speciel uge, med en blanding af tør, våd, storm, og næsten monsunforhold til tider.

Der var kommet en kraftig regnbyge mindre end en halv time før de 12 GTE biler skulle på banen til deres 15 minutters kval, så Bronzekørerne skulle forsøge at holde bilen på banen.

Der var tidlige problemer for Formula Racing Ferrari #50, som holdt stille i Sving 5. Johnny Laursen holdt stille ude på banen, men kunne selv køre derfra.

Det var dog værre for Spirit of Race Ferrari #55, som kørte i gruset i Sving 1. Det udløste et Rødt Flag – men kort tid efter fik Duncan Cameron selv gravet sig ud, og kunne køre tilbage mod pitten – for blot at være igennem endnu et grusområde, på vej tilbage til pitten.

Kvalen blev dog hurtigt givet fri igen.

Samtidig kom beskeden, at Iron Lynx Porsche #60 og JMW Motorsport Ferrari #66 ville miste deres bedste tid fra kvalifikationen, da de var kørt hen til pitudkørslen for tidligt, og derved havde en urimelig fordel i forhold til konkurrenterne.

TF Sport Aston Martin #72 var de første til at sætte en hurtg omgang, blot for at blive overgået af Spirit of Race Ferrari #55.

GMB Motorsport Aston Martin #44 satte ny hurtigste tid, inden Jens Møllers tid blev forbedret igen af Spirit of Race Ferrari #55.

TF Sport Aston Martin #72 snuppede P1, få tusendedele foran Formula Racing Ferrari #50.

Kørerne blev dog stadig mere og mere modige, så selv med 2 minutter tilbage på uret, var der flere forbedringer i udsigt.

Det blev dog ikek til noget, da Proton Competition Porsche #93 tabte bagenden på den våde asfalt, og skøjtede baglæns i gruset, hvor Michael Fassbender ikke selv kunne komme ud fra. Bilen fik frataget alle tider, da de havde udløst det røde flag.

Så TF Sport Aston Martin #72 med Arnold Robin (plus Maxime Robin og Valentin Hasse-Clot) tog Pole Position, foran Formula Racing Ferrari #50 med Johnny Laursen (plus Conrad Laursen og Nicklas Nielsen), mens GMB Motorsport Aston Martin #44 med Jens Møller (plus Nicki Thiim og Gustav Birch) satte 3. hurtigste tid af alle.

TF Sport Aston Martin #72
Photo: JJ Media

Herefter skulle de 11 LMP3 biler ud til deres 15 minutters kval, hvor der var frit valg mellem kørerne.

Team Virage #8 var den hurtigste bil i det første forsøg, og kort tid efter de havde sat den tid, væltede det ned med regn igen.

Så det endte med at blive en enkelt omgang, som afgjorde kvalifikationen. Flere hold blev ved med at forsøge, men flere skøjtede af asfalten, og flirtede med gruset – heriblandt Eurointernational #11.

Team Virage #8 med Manuel Espirito Santo (plus Michael Jensen og Nick Adcock) endte på Pole Position, foran WTM by Rinaldi racing #12 med Oscar Tunjo (plus Torsten Kratz og Leo Weiss), og COOL Racing #17 med Marcos Siebert (plus Adrien Chila og Alejandro Garcia).

RLR MSport #5 med Valdemar Eriksen (plus Jack Manchester og James Dayson) kvalificerede sig 11’er.

Team Virage #8
Photo: JJ Media

Så skulle de 10 LMP2 Pro/Am biler ud, med Bronzekørerne bag rattet, hvor solen igen var kommet frem, men dele af banen stadig var pladdervåd.

Proton Competition #99 var de første til at sætte n hurtig tid, men blev overgået af DragonSpeed USA #81.

Tiderne raslede dog ned, efterhånden som kørerne kunne føle sig frem på den våde asfalt.

Racing Team Turkey #34 satte ny hurtigste tid, for blot at blive overgået af Proton Competition #99 igen.

Algarve Pro Racing #20 havde et solospin, men kom hurtigt videre.

Racing Team Turkey #34 var meget tæt på at tabe bilen, i en kæmpe udskridning i opløbssvinget, men Salih Yoluc fik styr på bilen – og satte kortvarigt hurtigste omgang af alle, på trods af det!

Proton Competition #99 var igen hurtigste bil, men nu foran DKR Engineering #3, og AF Corse #83.

DragonSpeed USA #81 havde et spin i Sving 13, men kom hurtigt videre.

COOL Racing #37 var af banen i Sving 5, men fik selv bakket sig ud af det.

Racing Team Turkey #34 satte hurtigste tid, på deres sidste flyvende omgang, og længe så det ud til at det ville blive 5 Poles ud af 5 mulige – men på allersidste omgang slog Team Virage #19 med Alexander Mattschull (plus Ian Rodriguez og Tatiana Calderon) tiden, og tog Pole. Racing Team Turkey #34 med Salih Yoluc (plus Charlie Eastwood og Louis Deletraz) satte næsthurtigste tid, mens Proton Competition #99 med Giorgio Roda (plus Jonas Ried og Bent Viscaal).

COOL Racing #37 med Alexandre Coigny (plus Nicolas Lapierre og Malthe Jakobsen) kvalificerede sig 9’er.

Team Virage #19
Photo: JJ Media

Til sidst men ikke mindst, skulle de 7 LMP2 biler på banen, med frit valg blandt kørerne.

Duqueine Team #30 satte hurtigste tid af alle, på den første flyvende omgang, men med solskin over banen, blev banen mere og mere tør.

IDEC Sport #28 satte ny hurtigste tid af alle, mens Algarve Pro Racing #25 hoppede ind på P2.

APR #25 satte ny hurtigste tid af alle, halvvejs gennem kvalen – blot for at blive overgået af Duqueine Team #30 igen.

Sådan blev det ved med at bølge frem og tilbage mellem de to hold, for hver gang de krydsede målstregen.

Panis Racing #65 hoppede ind på P3, med et par minutter tilbage af kvalifikationen. Inter Europol Competition #43 satte næsthurtigste tid.

Algarve Pro Racing #25 med James Allen (plus Alexander Lynn og Kyffin Simpson) tog Pole Position, med næsten et sekund ned til Inter Europol Competition #43 med Olli Caldwell (plus Rui Andrade og Jonathan Aberdein), og IDEC Sport #28 med Laurents Hörr (plus Paul Lafargue og Paul-Loup Chatin) på P3.

Algarve Pro Racing #25
Photo: JJ Media

Weekendens første løb køres allerede i dag, med start klokken 15.45 dansk tid. Man kan følge løbet på YouTube fra 15.25 via dette link.

Relaterede nyheder